יום שני, 2 באוגוסט 2010

מים וכלור

אחר צהריים טובים.

כפי שאתם בודאי יודעים במים שיוצאים לנו מהברז יש כלור. הרבה כלור.

למה יש במים מהברז כלור? כדי להרוג חיידקים ומיקרובים במים.
למה זה חיוני? כדי שאם משהו במליון מסננים שיש גם ככה בדרך לא יעבוד יהיה פחות סיכון להעברת מחלות. או משהו.
למה זה לא חיוני? כי כלור לא טוב לנו בכמויות האלו. כמו שאנחנו לא שותים מים מהבריכה באופן יומיומי.
למה זה לא חיוני לצמחים שלנו? כי כמו שזה הורג חיידקים ומיקרובים במים זה הורג חיידקים ומיקרובים באדמה. אם כבר טרחנו ועמלנו ודאגנו לתערובת בריאה (איך יודעים? היא לא מריחה כמו ביוב או אלכוהול) אין טעם לעקר אותה.

טוב, אז לא נשתמש במים מהברז. שניה. מה? מאיפה יש לנו כסף לזה?!
טוב, אז כן נשתמש במים מהברז. שניה, אבל מה עם הכלור? נוציא אותו ! (את רובו המוחץ לפחות)
טוב, אז נוציא את הכלור מהמים מהברז. אבל איך? טוב ששאלתם.

כלור הוא גז (צהוב בהיר) במצבו הטבעי. הוא שואף לחזור להיות גז גם אחרי שהוא מוכנס למים.
אם משאירים דלי ללא מכסה של מי ברז ל24 שעות 95-98% מהכלור יוצא. זו כבר כמות הגיונית לגמרי של כלור שלא עושה יותר מידי.
דרך נוספת היא לבעבע בעזרת משאבת אויר את המים למשך 4 שעות וגם אז יוצאת כמות זהה לזו שיוצאת אחרי 24 שעות בדלי ללא מכסה.

כמובן שהדלי שאנחנו משתמשים בו צריך להיות נקי ואין להשאיר את המים עומדים יותר מ3 ימים. אנחנו רוצים להפטר מהכלור אבל אנחנו לא רוצים לשתות מים עם ירוקת או לתת בית גידול חדש ליתושים.
אפשר לשים אחרי זה את המים בג'ריקן סגור - שם זה שורד הרבה יותר זמן.

איך אנחנו יודעים שיש במים פחות כלור? לפי הריח. למים מהברז ששמים בדלי יש ריח של בריכה.
למים מהברז אחרי 24 שעות בדלי פתוח אין ריח של בריכה.


נשמע לכם שטוטי? תעשו ניסוי באמת פשוט. תמלאו כוס במי ברז בלילה וקחו שלוק. טעים? כנראה שלא במיוחד.
תריחו את הכוס.
יום אחרי בבוקר קחו שלוק מאותה כוס. טעים? כנראה זה עדיין לא מיץ ענבים פריגת בארומת מרלו אבל אני טוען שזה יותר טוב. יהיה לה הרבה פחות ריח של בריכה גם.



אני מנסה להשקות את החלק האורגני של הגינה (כולה חוץ מהבזיליקום האורגני) עם מים שעמדו 24 שעות לפחות.
את המים של הכלב אני גם נותן לצמחים - הם שם לרוב יותר מ24 שעות ומיותר לגמרי לשפוך אותם לביוב.



המשך יום נפלא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה